Hårfjerning med laser

Hva kan du bruke hårfjerning med laser til?

Hårfjerning med laser er en utbredt metode for å fjerne uønsket hår på flere områder av kroppen. 

Det finnes flere fordeler ved å bruke laser til hårfjerning. Blant annet tillater laserbehandlingen deg å fjerne spesifikke hår uten å skade resten av hudområdet. Laseren er lynrask og kan fjerne mange hår i en omgang, noe som betyr at behandlinger kan gå svært rask for seg. Ved mindre områder som hårfjerning ved leppene, kan det ta så lite som ett minutt å gjennomføre behandlingen. Dersom du gjennomfører mellom 3-7 behandlinger er det også en stor sannsynlighet for en permanent virkning.

Young woman having underarm laser hair removal treatment in salon
Young woman having underarm laser hair removal treatment in salon

Hva er inkludert i hårfjerning med laser?

Når du bruker laser til å fjerne hår vil laseren som brukes sende ut et lys som absorberes av pigmentet (også kjente som melanin) i håret. Laserstrålen omdannes til varme som hemmer hårsekkene i huden. Når hårsekkene har blitt påvirket av laserbehandlingen vil dette føre til at produksjonen av hår vil bli forstyrret og forsinket. Dermed tar det mye lengre tid for nytt hår å gro ut. 

Ettersom laserbehandling kan oppleves som noe smertefullt, vil det bli lagt en nummende krem på området som skal behandles 20-30 minutter før. Som behandlere er det viktig for oss at du som pasient er under trygge forhold. Siden laserbehandling er en form for stråling er det derfor nødvendig å bruke øyebeskyttelse under behandlingen.

Vær klar over at området som er behandlet kan føles sårt og “solbrent” noen dager etter, dette er helt normalt. I løpet av den måneden vil du oppleve at hårene faller ut. Husk også å bruke godt med solkrem den neste måneden for å unngå fargeforandringer ved det behandlede området. Fra her vil det være lurt å ta en ny behandling etter 4-6 uker.