Skip to content

Kjemisk peeling

Hva kan kjemisk peeling hjelpe med?

Kjemisk peeling er en behandling som fjerner de ytre lagene av huden. Den kjemiske løsningen hjelper å forbedre hudens tekstur og tone. Kjemisk peeling er mest brukt i ansiktet, men kan også benyttes på andre områder av kroppen som nakke og hender. 

Young woman during face peeling procedure in salon, closeup
Young woman during face peeling procedure in salon, closeup

Hva er inkludert i kjemisk peeling?

I hovedsak finnes det tre ulike typer av kjemisk peeling; lett, middels og dyp. 

 

Lett: Under lett kjemisk behandling gjøres små behandlinger som med gjentatte runder vil får frem gløden i ansiktet. En lett peeling er ofte brukt i forbindelse med tørrhet, akne eller fine rynker. 

 

Middels: Ved middels kjemisk peeling jevnes hudtonen ut og gir ansiktet et friskere utseende. Dersom du sliter med arr etter akne, dypere rynker eller en ujevn hudtone, vil en middels peeling gi betydelig forbedring. 


Dyp: Den dype kjemiske peelingen er en mer omfattende behandling der resultater er svært merkbare. Denne behandlingen brukes til å hjelpe med solskader, moderate arr, mørke pigmenteringer eller som en forebygging ved forstadie til kreft. Viktig å merke seg er at den dype behandlingen vil ha en lengre restitusjonstid

Husk at du alltid må rådføre deg med kirurgene om hvilket behov du har for kjemisk peeling. Da vil du også ha muligheten til å stille spørsmål rundt behandlingen og høre om risikoen som inngår i de ulike typene av kjemisk peeling. 

Kjemisk peeling er en sterk behandling som for noen kan gi en stor påkjenning for huden. Har du ekstra sensitiv hud er dette en behandling du bør unngå. Behandlingen egner seg heller ikke for de som har naturlig mørk hudfarge. Har du gått på akne medikamenter i løpet av den siste tiden vil kjemisk peeling heller ikke være aktuelt, samme gjelder dersom du har noen hudsykdommer som gjør huden din mer følsom enn vanlig.