Skip to content

IAMB

Hva er IAMB?

IAMB står for instrument assistert bløtvevsmoblilisering. I denne metoden tar man i bruk instrumenter når man behandler muskler, bindevev, arrvev, sener og senefester. Instrumentene er som regel laget av stål, og er utformet slik at de kan brukes til forskjellige konturer av kroppen. Graston, Gua Sha og massasjepistol er eksempel på slike teknikker.

Instrumenter I massasjebehandling tas i bruk som assisterer til “hands-on” teknikker. Instrumentene har som formål å øke sirkulasjon, starte en repareringsprosess og nydannelse av kollagen. Ved å bruke instrumenter går man dypere ned i bløtvevsstrukturer, sener/ligamenter, eller ved bruk av vibrasjon og “skraping” for og oppnå ønsket effekt.

Prisen varierer basert på tid, med en gjennomsnittlig pris på  690,-/1 099,-  25min/55min.

Det er lite risiko forbundet med Instrument assistert bløtvevsmobilisering. Ved bruk av utstyr er det veldig viktig at terapeuten har god hygiene, da det kan forekomme småskader i øverste laget av huden. Føler du deg uvel før behandlingen må du si i fra til terapeuten før behandling settes i gang. 

physiotherapist massaging woman with tool
physiotherapist massaging woman with tool
Massage using medical metal massager
Massage using medical metal massager

Behandlingsløpet

Vær hydrert. Ha god hygiene før timen. Har du underliggende medisinske diagnoser, sykdommer, hudplager eller tidligere negative erfaringer må du informere din terapeut om dette.

Terapeuten vil basere behandlingen på din historie og undersøkelse av dine plager. Terapeuten vil kommunisere med deg , og ta deg gjennom stegene i behandlingen, så du føler deg trygg gjennom hele oppholdet.

Du kan føle deg litt øm eller støl etter behandlingen. Dette går som oftest over i løpet av 1-3 dager. Du kan fortsette hverdagslige aktiviteter , trening og gjøremål som til vanlig etter behandling. Opplever du noe ubehag eller svimmelhet, ta det opp med terapeuten.

Etter behandlingen kan det forekomme noe ømhet og rødhet i huden etter behandling, men dette går normalt over i løpet av samme dag, opp til ca 10 dager.