Skip to content

Gua Sha

Hva er Gua Sha?

Guasha er en behandlingsmetode innenfor TCM der retapeuten bruker en flat plate for å stimulere både blodsirkulasjon og lymfe-sirkulasjon ved å skrape huden. Redskapet finnes i flere størrelser, og kan være laget av forskjellige materialer slik som stein, dyrehorn, metall, bambus eller plast. 

Skrapingen fremkaller mikroblødninger under huden slik at det røde merker, også kalt «sha», fremkommer. Det kan se skremmende ut, men behandlingen oppleves ikke som ubehagelig. Skrapingen gir en varm og behagelig følelse som løsner spenninger og får muskulaturen til å slappe helt av. Merkene forsvinner etter en til to uker.

Gua Sha er godt for:

  • Lindre muskelsmerter
  • Lindre menstruasjonssmerter
  • Avhjelper stress
  • Behandle forgjørelse
  • Stramme huden
  • Økt kollagenproduksjon
smiling beautiful naked asian girl with closed eyes using facial gua sha jade board isolated on beige
smiling beautiful naked asian girl with closed eyes using facial gua sha jade board isolated on beige

Hvordan fungerer behandlingen?

Lymfesystemet som spiller en avgjørende rolle i immuniteten vår, består av kjertler, lymfeknuter, milt, tymuskjertel og mandler. Mens hjertet kontinuerlig pumper blod gjennom blodkarene, er lymfesystemet avhengig av bevegelse av glatte muskler for å transportere væske gjennom lymfekarene. Lymfesystemet bader kroppens celler og fører kroppens cellulære avfall fra vevet til blodet, hvor det kan filtreres av to av kroppens viktigste avgiftningsorganer: lever og nyrer. Dette avfallet består av biprodukter fra våre kroppslige prosesser,  ulovlige stoffer, sigarettoksiner, andre luftbårne forurensninger, tilsetningsstoffer i mat, plantevernmidler og andre giftstoffer.

Gua Sha virker som en ekstern energi kilde til å få pumpet lymfevæske gjennom systemet og dermed frigjøre avfall og stimulerer blodstrømmen.

Etter behandling med Gua Sha, anbefales det å hvile en kort stund og drikke litt varmt vann. Det anbefales også å avstå fra å ta en dusj eller et bad i minst en time etter økten, og at et kaldtvannsbad eller -dusj bør unngås i minst 24 timer. I tillegg er det viktig å holde alle behandlingsområdene varme, tildekket og beskyttet mot vind og kulde etter behandlingen.