Hopp til innholdet

Botulinum toxin

Hva brukes botox til?

Botulinum Toxin er en prosedyre brukt i mange år for å gi huden et strammere utseende. Prosedyren gir umiddelbare resultater og kan brukes på flere områder av kroppen. En slik behandling kan også virke forebyggende mot rynker eller forverring av rynker. 

Vanlige former for Botulinum Toxin inkluderer; Botox, Xeomin, Dysport og Jeuveau.

Filler forehead injection for male face in beauty clinic
Filler forehead injection for male face in beauty clinic

Hva er inkludert i botulinum toxin

Behandlingen med Botulinum Toxin, også kjent som Botox, er en prosedyre der det injiseres inn et virkestoff (Botulinum Toxin) i huden, for å gi det et strammere utseende. Måten det fungerer på er at virkestoffet blokkerer nervesignalene til musklene der det har blitt injisert. Når nervesignalet forsvinner vil ikke lenger muskelen kunne trekke seg sammen. Dette resulterer i at rynker og linjer i huden minimeres, noe som gir et stramt og friskt utseende. Prosedyrens resultater har en midlertidig virkning, som gradvis vil gi seg.

Behandling med Botulinum Toxin kan fint kombineres med andre behandlinger som microdermabrasion, dermal fillers og andre inngrep for ansiktet. Det er ingen restitusjonstid etter behandling med botox, men noen kan oppleve å føle noe sårhet og hevelse der injeksjonene er gjort. Ubehag varer som regel ikke mer enn 24 timer, og skulle det være nødvendig kan pasienten ta smertelindrende tabletter. Det er også vanlig å legge  på en ispose for å senke hevelsen og minimere ubehag. Viktig å merke seg er at du ikke må gni på eller massere det behandlede området da dette kan minimere effekten av botoxen.