Hopp til innholdet

Cupping

Hva er cupping?

Kopping er en massasjeteknikk som benytter vakumeffekt i kopper til å behandle bløtvev og muskulatur. Kopping er en alternativ behandlingsform som har blitt spesielt populær og fått mye oppmerksomhet de siste årene, men faktisk er dette en behandling som har eksistert i mange tusen år. En av de eldste medisinbøkene i verden, Ebers Papyrus, beskriver bruken av kopping omkring år 1 550 B.C.

Under terapien plasseres en eller flere kopper i plastikk, glass eller annet materiale på kroppen din. Ved hjelp av varme eller sug dannes det et vakum i koppene som gjør at huden og underhudsvevet inne i koppene hever seg. Behandlingen stimulerer sirkulasjonen i vevet og bidrar til å løse opp bindevev og muskulatu.

De senere årene har kopping blitt stadig mer populært ved behandling av skader i muskel og skjelettsystemet og ved kroniske plager som nakkesmerter, hodepine og anspenthet.

Woman preparing glass cup with flame for cupping therapy, a treatment used in Traditional Chinese Medicine (TCM) for pain relief and other health benefits.
Woman preparing glass cup with flame for cupping therapy, a treatment used in Traditional Chinese Medicine (TCM) for pain relief and other health benefits.
Young,Women,In,Tcm,Cupping,Therapy
Young,Women,In,Tcm,Cupping,Therapy

Tørr og våt cupping

Behandlingen kan gjøres alene eller i kombinasjon med andre massasje- og behandlingsformer. Generelt kan kopping deles inn i to ulike former; tørr og våt.

Tørr kopping er den mest anvendte metoden, hvor terapeuten plasserer en eller flere kopper på huden din og danner et vakum som øker draget i vevet og bedrer sirkulasjon og lymfedrenasje.

Våt kopping kombineres gjerne med en form for akupunktur hvor terapeuten lager mange små huller i huden din med en tynn nål før koppen(e) plasseres. Ved våt kopping oppstår det derfor små blødninger i huden som tildels suges ut av vakumet fra koppen. Hensikten med metoden er å suge ut toksiner og avfallsstoffer.

Kopping kan passe for de aller fleste, og ses på som en spesielt kraftig eller sterk variant av bindevevsmassasje. Vakumet som oppstår under koppene gir et kraftig drag i vevet. I tilllegg stimuleres blodsirkulasjon og lymfedrenasje.

Klinikkene som tilbyr kopping opplyser følgende hensikter med behandlingen:

 • Stimulere sirkulasjon og lymfedrenasje
 • Stimulere fjerning av avfallsstoffer (detox)
 • Stimulere transport av oksygen og næringsstoffer i vevet
 • Gi en avslappende og avspennende effekt i muskulatur
 • Redusere smerter og ubehag

Prisen varierer basert på tid, med en gjennomsnittlig pris på  690,-/1 099,-  25min/55min. Terapeuten utfører en god undersøkelse og behandling individuelt tilpasset deg.

 • Har du sykdom eller bruker medisiner er det lurt å spørre terapeuten din om dette har noe å si før behandlingen utføres.
 • Hvilken utdannelse har terapeuten? 
 • Hvor mye erfaring har terapeuten innen cupping behandling? 
 • Har terapeuten en godkjent utdanning innen cupping? 
 • Er jeg rett kandidat for cupping?

Kopping anses generelt som en trygg behandling med lav risiko for alvorlige bivirkninger. Dersom du vurderer denne behandlingen kan det likevel være lurt å vite om de vanligste bivirkningene som kan forekomme:

 • Ubehag. Vakumet under koppene kan av noen oppleves som lett ubehagelig. De fleste tolererer derimot behandlingen fint.
 • Blåmerker. Vakumet kan fremprovosere småblødninger i vevet under huden. Blåmerkene avtar av seg selv og forsvinner etter 1-2 uker.
 • Hudinfeksjon. Risikoen for infeksjon er lav, men dersom du har pågående infeksjon eller betennelse i huden kan denne potensielt forverres av behandlingen.

 

Føler du deg uvel før behandlingen må du si I fra til terapeuten før behandling settes I gang.

 • Vær hydrert. Ha god hygiene før timen. Har du underliggende medisinske diagnoser,sykdommer, hudplager eller tidligere negative erfaringer må du informere din terapeut om dette.
 • Blåmerker. Vakumet kan fremprovosere småblødninger i vevet under huden. Blåmerkene avtar av seg selv og forsvinner etter 1-2 uker.
 • Etter behandling kan du oppleve en letthetsfølelse,bedre bevegelse og velbehag. Lett ømhet, sugermerker og sårhet kan også forekomme. Dette er helt normalt.