Skip to content

Spindelvevsårer

Hva er spindelvevsårer?

Behandling mot spindelvevsårer fjerner misdannelse som har oppstått i de overfladiske venene hvor du tydelig kan se blodårene i en rød, blå eller lilla farge. 

Spindelvevsårer er en form for åreknuter i huden og kan utfolde seg i ulike former. Hos noen har venene opphavet sitt fra et sentralt punkt, mens det hos andre kan vises som lineære linjer eller forgreininger i huden. Dette er noe som kan oppstå hos alle, og rammer rundt 50% av befolkningen.

Hvordan foregår behandlingen?

Under behandling av spindelvevsårer er det vanlig å injisere en saltvannsoppløsning eller et kjemikalie som hjelper med å bryte ned blodåreveggen. Det er vanlig at behandlingen kan svi litt, men dette er ingen smertefull prosedyre. Et annet alternativ kan være å benytte seg av laserbehandling mot spindelvevsårer. Ved laserbehandling vil den høye varmen forstyrre og ødelegge blodårene som er synlig. I dette tilfelle er det viktig at du bruker godt med solkrem før og etter behandling.

Spider veins on leg
Spider veins on leg

Hva er inkludert i behandling mot spindelvevsårer?

Etter behandling må du gå med støttestrømper i en viss periode. Det anbefales heller ikke at du utfører hard trening på 1-2 uker. Ved noen tilfeller kan det forekomme pigmentforandringer i huden, men dette vil gi seg etter kort tid. Det er vanlig å gjennomføre en slik behandling mellom 1-4 ganger, og det er viktig å merke seg at nye spindelvevsårer kan oppstå etter endt behandling.