Skip to content

Massasjeterapi

Hva er massasjeterapi?

Massasje er en av verdens eldste behandlingsformer, og finnes i en rekke ulike varianter med forskjellige filosofier verden rundt. Det finnes over 250 ulike massasjeteknikker. Felles for både teknikkene og filosofiene er at hendene er det viktigste arbeidsverktøyet. I massasjeterapi brukes massasje, triggerpunktbehandkling og tøyning (stretching) for å løse opp spenninger og ubalanser i kroppen til klienten. Målet er å lindre smerte og øke kroppens funksjoner ved å behandle bindevev og underliggende muskulatur ved hjelp av trykk og strykende bevegelser. Massasjeterapi kan i tillegg til å løse opp spent muskulatur, også bidra til å:
  • stimulere og forberede blodomløp
  • bedre lymfedrenasje
  • redusere stresshormoner
  • øke velværehormoner
  • stimulere nervesystemet

Mange går jevnlig til massasje for ren velvære, for å unne  kropp og sinn en pause i en hektisk hverdag og få en boost og økt blodsirkulasjon.\ Kroppslig berøring har en beroligende og avslappende effekt på kroppen.
Asian Man Getting Massage In Spa
Asian Man Getting Massage In Spa
72E0282-scaled
72E0282-scaled

Hva er TCM-massasje?

Innen TCM er massasje en høyt respektert behandlingsmetode. Den brukes både til generell avspenning og balanse, og til å behandle spesifikke smerter og plager.  Tuina er den mest kjente massasjemetoden fra Kina. Det er en dyp, intens teknikk hvor terapeuten bruker hender, fingre, knoker og albuer til å stimulere energiflyten og løse opp blokkeringer. Tuina ligner på vestlig dypvevsmassasje. Våre terapeuter har også solid anatomikunnskap, og integrerer teknikker som løser opp muskelspenninger og bedrer sirkulasjonen av blod og lymfe.

Tuiyo er en mykere massasjevariant som ligner vestlig avspenningsmassasje. Den utføres med olje og består av strykninger og myke muskelgrep som følger energibanene (meridianene) i TCM-systemet. Målet er å stimulere og balansere energiflyten på en vennlig og helhetlig måte. Massasjen gir samtidig de gode effektene vi kjenner fra vestlig massasje (stressreduksjon, hormonbalansering, forbedring av pust og søvn).

TCM-massasje for lymfedrenasje er en spesialisert utvalg av teknikker fra Tuina og Tuiyo for å stimulere lymfesirkulasjonen. Det er svært effektiv for de som har ødem og væskeansamlinger i kroppen.

Parmassasje og TCM-behandling

Det er utrolig hyggelig å ta med kjæresten eller en venn til en behandling, gjerne etterfulgt av en lunsj eller middag.

I TCM-Klinikken utfører vi ikke bare effektive behandlinger for plager og problemer. Vi tilbyr også svært behagelig massasje, skjønnhetsbehandlinger og balanserende helsebehandlinger med TCM-teknikker.

Vi har et eget rom for par slik at dere kan være sammen, men uforstyrret. Dere kan få samme behandling, eller velge hver deres fra vår meny.

Ta kontakt for mer informasjon og bestilling!

Parmassasje-TCM-Klinikken
Parmassasje-TCM-Klinikken